Orhan GENCEL
Kurucu, Godetya Yapay Zekâ ve Mühendislik AŞ
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Orhan Gencel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü’nde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır.
Kariyerine 2000 yılında Roketsan AŞ’de endüstri mühendisi olarak başladıktan sonra sırasıyla aynı şirkette danışmanlık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevliliği, ODTÜ Teknokent’te kurulan bir girişim şirketinde ortak müdürlük görevlerinde bulunmuştur.
2005-2012 yılları arasında, Intel Türkiye bünyesinde “Perakende Pazarlama Sorumlusu”, “Pazar Analisti”, “Eğitim Sorumlusu”, “Anadolu Kanal Satış Yöneticisi” ve son olarak da, kamu ve kurumsal müşterilerden sorumlu “İş Geliştirme Müdürü” pozisyonlarında çalışmıştır.
Eylül 2012’den itibaren, Oracle Türkiye bünyesinde “Teknoloji Satış Yöneticisi” olarak çalışmakta olup, kamu kurumlarına ve büyük şirketlere bilgi işlem altyapısı projeleri geliştirmektedir. Düzenli olarak spor yapmaktadır ve fırsat buldukça bahçe işleriyle ilgilenmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Ayten PAŞAYİĞİT
Yönetici Ortak, Sabri Paşayiğit Design Office
2006 yılında Galatasaray Üniversitesi'nden mezun olan endüstri mühendisi Ayten Paşayiğit, kariyerine Borusan Lojistik'te ‘Management Trainee’ programında başladı. 2007 yılı sonunda Borusan Lojistik İran'da operasyon ve müşteri ilişkileri müdürü oldu. Şubat 2009'da Dubai'de, önde gelen Japon mobil hizmetler şirketi NTT Docomo'nun sahip olduğu yan kuruluş Docomo Intertouch'ta hesap yöneticisi olarak çalışmaya başladı.
2009 yılı sonunda Unilever Dubai ofisinde pazarlama ve satış operasyonları planlama müdürü olarak göreve başladı. Temel tahmin modelini kullanarak istatistiksel tahmin sürecini yönetti. Daha sonra Kuzey Afrika ve Orta Doğu Körfezi'nde bölgesel inovasyon planlama müdürü olarak görev aldı. Bu süreçte inovasyon kararlarından ürün hedeflenen pazara ulaşıncaya kadar tüm süreci yöneterek yerel uygulama planları ile küresel pazar planları arasında iş birliği yaptı. Küresel düzeyde iş birliği çalışmalarında güçlü bir deneyime sahip olduktan sonra, 2014 yılının başında erkek kardeşinin şirketi SPDO'ya yönetici ortak olarak katıldı. İş stratejisi yönetiminden başlayarak, aynı kalite ve standartları koruyarak işi küresel düzeyde geliştirmeye ve SPDO markasını global platformlarda sunmaya odaklandı.
Prof.Dr. Bahar YETİŞ KARA
Bilkent Endüstri Mühendisliği, Türkiye
Doktora derecesini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden almıştır. "Hub Location Problem" başlıklı doktora tezi UPS-SOLA'nın 1999-2001 yılları tez ödülüne layık görülmüştür.
1999-2001 yılları arasında McGill University'de doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.
Dağıtım Lojistiği, İnsani Lojistik, Merkez Konumu, Tehlikeli Maddeler Lojistiği, Sağlık Lojistiği, Araç Rotalama Problemleri, Ağ tasarımı üzerine çalışmalarını sürdüren Bahar Yetiş Kara, Bilkent Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Prof.Dr. Sinan GÜREL
ODTÜ Endüstri Mühendisliği, Türkiye
Doktora derecesini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden almıştır.
2008-2009 yıllarında Warwick Business School'da doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Eylül 2006-Şubat 2007 tarihlerini University of California Berkeley'de misafir araştırmacı olarak geçirmiştir. 2011-2017 yılları arasında Türkiye Yöneylem Araştırması Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
2012'de INFORMS Vaka Yarışmasında birincilik, AGIFORS 2011'de En İyi Teknik Bildiri Ödülü'nü almıştır.
Sinan Gürel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
Murat ASLAN
Tedarik Zinciri Yönetim Direktörü, ASELSAN
Murat ASLAN 1983 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Malatya Fen Lisesinde tamamladıktan sonra 2000 yılında üniversite sınavında il birincisi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşmiş ve bu bölümde 2005 yılında Lisans, 2008 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2018 yılında ise aynı üniversitenin Bilim ve Teknoloji Politikaları Bölümü’nden Tedarik Zinciri alanındaki tezi ile doktora derecesini almıştır.
Çalışma hayatına 2005 yılında Otokar A.Ş. Satınalma bölümünde başlamış ve 2006 Eylül ayında ASELSAN’a geçiş yapmıştır. ASELSAN’da 9 yıl Proje Yönetimi bölümlerinde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2016 yılında Tedarik Zinciri Yönetimi Müdürü olarak atanmıştır. 2019 Mayıs ayından itibaren ise Tedarik Zinciri faaliyetlerinin mükemmelleştirilmesine yönelik kurulan Tedarik Stratejileri ve Süreç Yönetimi Bölümünde yönetici olarak görev yapmaktadır. Bunun yanında Tedarik Zinciri ve Teknoloji Yönetimi alanlarında çeşitli üniversitelerde Lisans ve Yüksek Lisans seviyesinde dersler vermektedir. Project Management Professional (PMP) sertifikasına sahip olan ASLAN evli ve 1 çocuk babasıdır.
Dr. Banu GEMİCİ ÖZKAN
Teknoloji Yöneticisi, General Electric Research
Dr. Banu Gemici Özkan, General Electric Research şirketinde Teknoloji Yöneticisi olarak çalışmakta ve optimizasyon, veri bilimi, uygulamalı istatistik, portfolyö yönetimi gibi birçok farklı alandan uzmanın yer aldığı 25 kişilik bir araştırma ekibinin yöneticiliğini üstlenmektedir. Bu görevinden önce GE Additive’de Kıdemli Direktör olarak görev almıştır. 3 yıllık GE kariyerine başlamadan önce Linde Kuzey Amerika şirketinde yüksek basınçlı gaz tedarik zinciri verimlilik programını yönetmiş ve Sanayi-Akademi iş birliği çerçevesinde doktora öğrencilerine mentörlük yapmıştır. Kariyerinin ilk basamağı ise Carnival şirketindeki Gelir Yönetimi uzmanlığıdır. Dr. Banu Gemici Özkan, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisans mezunudur. Yüksek lisans ve doktorasını Lehigh Üniversitesinde tamamlamıştır. Eşi, 3 çocuğu ve 1 yaşındaki kurtarma köpeği ile New York’da yaşamaktadır. Kış sporlarından kayak tutkusu olup, ailesi ile açık hava etkinliklerinde bulunmak, eşi ile kendin yap projeleri üretmek hobileri arasındadır.
Salih YALÇIN
Genel Müdür, Kayseri Model Fabrika
1976’da Kayseri’de doğdu. Orta öğrenimini TED Kayseri Koleji’nde tamamladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1998-2000 yıllarında Kayseri Çinkur A.Ş.’de Dış Ticaret ve Borsa birimlerindeki görevleri ile başladı. Çinkur’daki görevi esnasında Londra Metal Borsası’nda Vadeli İşlemler (futures trading) konusunda eğitim aldı; ilgili birimde çalıştı.
2001 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra 2009 yılına kadar metal, kimya, makine, doğal taş sektörlerinde farklı firmalarda dış ticaret ve finansal raporlama ile ilgili yönetsel görevler üstlendi. Doğal taş sektöründe genel müdürlük yaptığı bir Kobi’de 4 yıl çalıştı. 1999-2004 yılları arasında çalışma hayatı ile eş zamanlı olarak iki farklı dershanede İşletme, Finansal Yönetim ve Türkiye Ekonomisi dersleri verdi. 2009 - 2014 yılları arasında KalDer Eskişehir Şubesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2014-2020 yılları arasında KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi olarak görev yaptı.
2020 yılbaşı itibariyle Kayseri Model Fabrika A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirildi.