2019 yılı Lisans Bitirme Projeleri Sunumu
Son sınıf öğrencilerimiz lisans bitirme projelerini sundular. 7 projenin sunulduğu etkinlikte, THY, ASELSAN, STRYKER, KAYSERİ ULAŞIM, ORTA ANADOLU ve KEPSAŞ firmalarında yapılan projeler büyük beğeni topladı.
Projelerden 3’ü TUBİTAK tarafından desteklendiler. 3 projemiz Türkiye geneli Yöneylem Araştırması / Endüstri Mühendisliği Kongresince düzenlenen öğrenci projeleri yarışmasında yarı finalist oldu, bu projelerden 1 tanesi finalist olarak yarışmaya katıldı. Aynı proje, TUBİTAK’ın düzenlemiş olduğu Öğrenci Araştırma Projeleri yarışmasında Bölge Birincisi oldu.
Kariyer Yolunda Seyrü Sefer - Finans Sektörü
Forbes Küresel 500 firmaları arasında kendisine yer bulan STRYKER firmasının Finans Müdürü Endüstri Mühendisi Bahadır Alıcı, Finans Sektöründe Endüstri Mühendisliği ile ilgili öğrencilerimizle kariyer planlama söyleşisi gerçekleştirdi.
Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Ünlü Semineri
Gümüşhane Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Ünal, eğitim gördüğü University of Florida’da doktora öğrenimi sırasında yapmış olduğu akademik çalışmaları paylaştı
Staj Tecrübe Paylaşımı
3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz staj süresince yaptıkları projeleri sunarak tecrübelerini bölüm arkadaşlarıyla paylaştılar. Her yıl düzenlenen etkinliğin amacı, daha önce staj projesi yapmamış öğrencilerimizin, sunulan tecrübelere dayanarak ileriki dönemlerde verimli projelere odaklanmalarını sağlamak.
Kariyer Yolunda Seyrü Sefer - Yazılım Sektörü
Dünyanın en büyük mühendislik yazılımları üreticisi Dassault Systemes firmasından, Senior Client Executive Orhan Gencel, bölüm öğrencilerimiz ile kariyer söyleşisine katıldı
Dr. Öğretim Üyesi Fikret Korhan Turhan Semineri
Kemerburgaz Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Fikret Korhan Turhan AGÜ Seminer salonunda son çalışmalarını paylaştı.
Öğrenciler Staj Tecrübelerini Paylaştı
Birinci sınıfta başlayan staj hareketliliği, öğrencilerimize derste öğrendikleri teknik bilgileri pratiğe dökme fırsatı sunuyor.
Bu etkinliğimizde ise geçtiğimiz yıllarda staj programlarına dahil olmuş öğrencilerimiz, bu yıl ilk defa staj yapma fırsatı bulacak olan birinci sınıftaki arkadaşlarına tecrübelerini aktardı. Etkinlik süresince yurt içinde veya yurt dışında staj yapmış öğrencilerimiz başvuru öncesi, staj dönemi ve staj sonrası deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaştı.
Keyifli anların yaşandığı sunumlar boyunca birinci sınıftaki öğrencilerimiz staj programı hakkında önemli bilgiler elde ettiler.
Etkinliği düzenleyen ve deneyimlerini bizlerle paylaşan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
TEMSA Yedek Parça Genel Müdürü Konuğumuz Oldu
Endüstri Mühendisliği’ne Giriş dersi kapsamında Temsa Yedek Parça Genel Müdürü Şafak Pesen Üstün konuğumuz oldu. Tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmak üzere davet ettiğimiz konuklarımızla AGÜ Endüstri Mühendisliği öğrencileri hem gelecekleri hakkında sorularını sorma fırsatı buluyor hem de vizyonlarını genişletiyor. Değerli vaktini bize ayırdığı için Sayın Şafak Pesen Üstün’e teşekkür ederiz.
AGÜ’de 2. Girişimcilik Yarışması
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)’nde düzenlenen Girişimcilik Yarışmasında, öğrenciler, hazırladıkları iş fikirleri projeleri ile yarıştı.
Değerlendirme sonucunda, Endüstri Mühendisliği ikinci sınıf öğrencilerimizin “Suit Up” isimli projesi birinci olurken, yine ikinci sınıf öğrencilerimizin “Knowgredients” adlı projesi ikinci olmayı başardı.
Dereceye giren öğrenciler, nakdi para ödülüne ilave olarak, İş Planı Ödülü kapsamında KOSGEB’ten ilave destek kazandı. 24 ay içinde iş fikrini hayata geçirmeleri halinde, birinci grup 15 bin TL, ikinci grup 10 bin TL ve üçüncü grup 5 bin TL destek alabilecek.
Yarışma, “Girişimcilik” dersi alan öğrencilere KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
2.Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Teknik Gezisi
Endüstri mühendisliği 1. Sınıf öğrencileri olarak bu haftaki teknik gezimizde 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’ne teknik gezi düzenledik. 1926 yılında kurulan üste Türk Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan uçakların yedek parça üretimi gerçekleştiriliyor.
17.000 farklı parça üretiminin gerçekleştirilebildiği bilgisi aldığımız üste, geçmişten günümüze makinelerdeki teknolojik gelişimi aynı ortamda kolayca görebildik. Teknik gezi sırasında tornadan, frezeye, tasarımdan, boyaya birçok bölümü de AGÜ Endüstri Mühendisleri olarak gezme fırsatı bulduk.
Misafirperverliklerinden dolayı 2. Hava İkmal Bakım Merkezi görevlilerine teşekkür ederiz.
STRYKER Teknik Gezisi
“Exploring Profession” dersi kapsamında 1. sınıf öğrencileriyle hastane ekipmanları üreten, 2015 yılında Muka metal A.Ş’yi satın alan, ayrıca en büyük şirketler Fortune 500 listesinde yer alan STRYKER şirketine teknik gezi düzenlendi.
Boyteks’e Teknik Gezi Düzenlendi
“Exploring Profession” dersi kapsamında Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencileri 2015 yılı Kayseri İhracat Şampiyonu Boyteks’e teknik gezi düzenledi. Üretim alanındaki geliştirmeleriyle, ürün kontrol sistemiyle ve depolama sistemleriyle ön plana çıkan Boyteks birinci sınıf öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu.
İsmail Doğan – Söyleşi
Dünyanın en iyi danışmanlık şirketlerinden olan EMEIA’da ERP hizmetleri kıdemli yöneticisi İsmail Doğan Bey, üniversite öğrencilerimize Endüstri Mühendislerinin mindsetlerini (zihniyet) nasıl oluşturmaları gerektiğini ve hem eğitim hem de kariyer yollarını çizerken kazanmaları gereken yeti ve becerilerden bahsetti.
AGÜ’de Girişimcilik Semineri…
16 Aralık 2016 tarihinde “Girişimcilik Seminerleri” kapsamında Türkiye’nin ilk mentor ve uzman ağı Mentors Network Turkey (MNT) kurucusu, Melek Yatırımcı ve Mentor Mehmet Onarcan, AGÜ’de konuk edildi.
İlkay Gültaş – Söyleşi
7 Nisan 2016 tarihinde 360 Management Consulting Group’un yönetici ortağı Endüstri Mühendisi Dr. İlkay GÜLTAŞ, Strateji Yönetimi ve Yönetici Danışmanlığı konularında 1.sınıf öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi.
ULAŞIM A.Ş. Teknik Gezisi
24 Mart 2016 tarihinde 1. sınıf EM öğrencilerimiz, KAYSERİ ULAŞIM A.Ş.’ne teknik gezi düzenleyerek dönem içerisinde proje konusu olarak çalışacakları, Kayseri’deki paylaşım ekonomisi örneklerinden olan Bisiklet Paylaşımı ve uygulamada karşılaşılan problemler konusunda bilgi aldılar.
BOYTEKS Teknik Gezisi
17 Mart 2016 tarihinde 1. sınıf EM öğrencilerimiz BOYTEKS firmasına teknik gezi düzenleyerek tekstil ve dokuma sanayi ile modern depo yönetimi uygulamalarında ön bilgi sahibi oldular. Ayrıca sektörde Endüstri Mühendislerinin çalışma alanlarını ve yaptıkları uygulamaları da ilk elden görme fırsatı elde ettiler.
BRN Yatak – Süreç Analizi Projesi
Endüstri Mühendisliği 2.sınıf öğrencileri ‘Business Process Analytics’ dersi kapsamında her haftanın bir günü Türkiye’nin yenilikçi girişimlerinden BRN Yatak firmasında Süreç Analizi Projesi yürütmektedirler.
Staj Sunumları
2.sınıf öğrencilerimizin 2015 yılının yaz döneminde “İş Hayatını Tanıma Programı” kapsamında tamamlamış oldukları staj eğitimlerinin sunumları gerçekleştirildi. 19 Şubat 2016 günü Kilim Mobilya A.Ş., 04 Mart 2016 günü de YATAŞ şirketinden gelen mühendis ve yönetici ekibine öğrencilerimiz staj süresince edindikleri tecrübeleri ve gözlemledikleri problemlere yönelik çözüm önerilerini sunmuşlardır.
STRYKER Teknik Gezisi
Kayseri’de MUKA metal A.Ş.’yi bünyesine katarak hastane ekipmanları konusunda yatırım yapan STRYKER şirketine 25 Şubat 2015 tarihinde 1. sınıf öğrencilerimiz ile teknik gezi düzenledik. Sektörünün önde gelen firmalarından olan STRYKER Medikal şirketleri içerisinde Fortune Global 500 listesinde yer almaktadır. Profesyoneller arasında yapılan bir ankete göre medikal şirketler içerisinde en fazla çalışılmak istenen 3. firma olan STRYKER’ın Kayseri yerleşkesinde, öğrencilerimiz firmadaki Endüstri Mühendisliği uygulamalarını ilk elden görme fırsatı elde ederek kurumsal firma organizasyonu üzerine bilgi sahibi oldular.
AGÜ’de Girişimcilik Projeleri Yarışması
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Sonbahar Döneminde açılan Girişimcilik Yeteneklerinin Geliştirilmesi dersi kapsamında, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından geliştirilen girişimcilik projelerinin yarıştığı ve Startup Kayseri (Ortağım Olur musun) Programı’nın lansmanının yapıldığı program, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yedi grubun projelerini sunduğu yarışmada, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve Başkan Yardımcısı, KOSGEB İl Müdürü, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarının Başkanları ve üyelerinden oluşan jüri tarafından projeler değerlendirildi. Projelerden “O iş Bende” adlı proje birinci olurken, “Fash” adlı proje ikinci, “Ev Restoranı” adlı proje ise üçüncü oldu. Kayseri Ticaret Odası’nın desteğiyle, birinci olan öğrenci grubuna 1000 TL , ikinci olan gruba 750 TL ve üçüncü olan gruba da 500 TL para ödülü verildi. Öğrencilere ödüllerini veren ve Startup Kayseri programının kurucuları olan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Güldüoğlu, projeleri çok başarılı bulduklarını ve öğrencilerin mutlaka Startup Kayseri programına da müracaat etmelerini istediler.
Ödüllerin verilmesinin ardından, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler tarafından öğrencilere KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları verildi. Özbekler, projeleri beklentilerinin çok üstünde başarılı bulduğunu, bu projelerin inovatif girişimcilik projesi olarak KOSGEB tarafından desteklenme potansiyelinin olduğunu ve bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Özbekler, ayrıca, uygulanan girişimcilik eğitim modelinin de, Türkiye’de bir ilk olabileceğini vurguladı ve katkıda bulunanları tebrik etti.
Geleneksel İkinci Endüstri Mühendisliği Yemeği
15 Aralık 2015 günü bölümümüzün öğrencileri ve öğretim üyeleri ile Üniversite Rektörümüz Endüstri Mühendisi Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun da katıldığı her yıl düzenlemiş olduğumuz Geleneksel Endüstri Mühendisliği Tanışma Yemeği düzenledik.
Söyleşi – İsmail Doğan
23 Kasım 2016 tarihinde dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinde PwC’de ERP hizmetleri kıdemli yöneticisi İsmail Doğan’ı misafir ettik. Kendisi de Endüstri Mühendisi olan İsmail Bey, üniversite öğrencilerimize Endüstri Mühendislerinin mindsetlerini (zihniyet) nasıl oluşturmaları gerektiğini ve hem eğitim hem de kariyer yollarını çizerken kazanmaları gereken yeti ve becerilerden bahsetti.
Söyleşi – Bora Usal
10 Kasım 2015 tarihinde Unileveler’in Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye Marka Geliştirme Yöneticisi Bora Usal Beyi üniversitemizde konuk ettik. Bora Bey, 200’e yakın ülkede faaliyet gösteren Unilever bünyesinde uzun yıllar farklı ülke va pazarlarda çalışarak kazandığı deneyimlerini bölümümüz öğrencileri ile paylaştı.
10 Ekim 2015 – GİRİŞİMCİLİK PROJELERİ – JÜRİ SUNUMLARI
27 Ekim 2015 tarihinde IE201 dersi kapsamında Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencilerimiin hazırlamış oldukları Girişimcilik projelerinin TOBB Kayseri Kadın Girişimci ve Genç Girişimciler Kurulundan oluşan Proje Değerlendirme Jürisi’ne ilk sunumlarını yaptılar.
7 HAZİRAN 2015 – TERCİH DÖNEMİ HAZIRLIĞI
17 Haziran 2015 tarihinde Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İbrahim AKGÜN, Eğitim Danışmanı ve Yazar Süleyman BELEDİOĞLU, nam-ı diğer Bonus Hoca ve Kurumsal İletişim Tanıtım Uzmanı İsmail YOLCU ile birlikte tercih dönemi öncesinde görüş alış verişinde bulunmak için biraraya geldiler.
21 MAYIS 2015 – MERKEZ ÇELİK A.Ş. TEKNİK GEZİSİ
21 Mayıs 2015’te Merkez Çelik A.Ş. ‘ne teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bu yılın yaz döneminde bu şirkette aday mühendis olarak çalışarak deneyim kazanacaklardır.
14 MAYIS 2015 – HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ KOMUTANLIĞI DEPOLARI TEKNİK GEZİSİ
14 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nın depolarına teknik gezi düzenlendi. Burada öğrencilerimiz yüzbinlerce farklı ürün ve gerecin depo yönetiminin hangi metotlarla sağlandığı üzerine deneyim kazandılar.
16 – 22 NİSAN 2015 – HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ KOMUTANLIĞI ATÖLYELERİ TEKNİK GEZİSİ
16 ve 22 Nisan 2015 tarihlerinde olmak üzere Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nın askeri araç, mühimmat ve malzeme atölyelerine iki teknik gezi düzenlendi.
15 NİSAN 2015 – SÖYLEŞİ PROGRAMI
15 Nisan 2015 tarihinde SABRİ PAŞAYİĞİT DESIGN OFFICE in yönetici ortağı Endüstri Mühendisi AYTEN PAŞAYİĞİT i üniversitemizde konuk ettik. Ayten Hanım, öğrencilerimize UNILEVER, BORUSAN gibi büyük ölçekteki firmalarda Endüstri Mühendisi olarak çalıştığı dönemlerdeki iş tecrübelerini paylaştı.
19 MART 2015 – SÖYLEŞİ PROGRAMI
19 Mart 2015 tarihinde Anadolu JET A.Ş.’de İş Geliştime Müdürü olarak görev yapan Endüstri Mühendisi Kemal YILMAZ Bey havacılık sektöründeki Endüstri Mühendisliği uygulamaları ve kariyer olanakları ile ilgili bölüm öğrencilerimize söyleşi düzenledi.
12 MART 2015 – BRN YATAK A.Ş. TEKNİK GEZİSİ
12 Mart 2015 tarihinde Kayseri’nin köklü firmalarından BRN Yatak Baza ve Ev Tekstili İnş.Tic.A.Ş. ‘ne teknik gezi düzenlendi.
5 MART 2015 – SÖYLEŞİ PROGRAMI
5 Mart 2015 tarihinde Dünya’nın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan ORACLE’ın Türkiye Ofisi’nde Baş Hesap Yöneticisi (Lead Account Manager) olarak çalışan Endüstri Mühendisi ORHAN GENCEL Bey’i Üniversitemizde misafir ettik. Endüstri Mühendisliği öğrencileri ile kariyer planlaması üzerine söyleşi gerçekleştiren Orhan Bey öğrencilerimize profesyonel hayatlarında anahtar rol oynayacak kendi birikim ve tecrübelerini paylaştı.
4 MART 2015 – ORTA ANADOLU A.Ş. TEKNİK GEZİSİ
4 Mart 2015 tarihinde Kayseri’nin önde gelen firmalarından olan ORTA ANADOLU A.Ş. nin tekstil fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir.
26 ŞUBAT 2015 – SÖYLEŞİ PROGRAMI
26 Şubat 2015 tarihinde PCW (PricewaterhouseCoopers) danışmanlık ve denetim şirketinin Türkiye Ofisi’nde ERP Danışmanlığı Takım Yöneticisi olarak görev yapmakta olan Endüstri Mühendisi İSMAİL DOĞAN Bey, Endüsti Mühendisliği bölümü öğrencileri ile kariyer söyleşisinde bulundu.
17 ŞUBAT 2015 – TANIŞMA YEMEĞİ
17 Şubat 2015 tarihinde Endüstri Mühendisi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erhan KUTANOĞLU, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İbrahim AKGÜN ve bölümümüzün öğretim üyelerinin de katıldığı, Bölümümüz lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik olarak yemekli tanışma toplantısı düzenlendi.
27 EYLÜL 2014 – ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞTAYI
27 Eylül 2014 tarihinde, Üniversitemizin Ankara ofisinde, aşağıda isimleri sunulan katılımcılarla, iş dünyasının ihtiyaçlarına göre AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün karakteristiğinin, yapısının ve programının belirlenmesi amacıyla bir çalıştay gerçekleştirilmiştir.
Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu (AGÜ) , Prof.Dr. Erhan Kutanoğlu (AGÜ), Doç.Dr. İbrahim Akgün (AGÜ) Yrd.Doç.Dr. Selçuk Gören (AGÜ), Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı), Lojistik Grup Yöneticisi Deniz Şahin (P&G), Üretim&Ürün Geliştirme Yöneticisi Ertuğrul Çifçi (MAN), Baş Hesap Yöneticisi Orhan Gencel (ORACLE), Üretim Yöneticisi Tanzer Tunçalp (Arçelik), Koordinatör Yeşim Erdoğan Gülseren (Bilkent Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi (USIM) Koordinatörü), Koordinatör Yıldız Öztürk Balamir (Bilkent Üniversitesi Kariyer Merkezi), Doktora Öğrencisi Gizem Özbaygın (Bilkent Üniversitesi), Lisans Öğrencisi Arda Sabuncuoğlu (Bilkent Üniversitesi), Y.Lisans Öğrencisi Abdülkerim Benli (AGÜ), Y.Lisans Öğrencisi Şeyma Bekli (AGÜ), Y.Lisans Öğrencisi Tuğrulhan Dinçaslan (AGÜ), Doktora Öğrencisi Betül Kayışoğlu (AGÜ), Doktora Öğrencisi Batuhan Kızılışık (AGÜ)